tinggal kan link anda kat sini (^_^)

BLOGGER TERBAIK

Pages

Thursday, October 14, 2010

kembali ke sekolah

sempena templete blog aku kali ni tentang sekolah, aku teringat lak waktu aku skolah teknik dulu.. byk gak la kenangan aku kt skolah tu.. hehehe.. dulu aku skolah kat SMT Besut waktu form4 ngan form5... aku amik kos pengatucaraan komputer...

lencana sekolah
budak2 kelas aku sikit je... laki 5org je... hehehe... dak ppuan menguasai kelas tu... walaupun 2thn je aku kat skolah tu.. tp persahabatan kami sangat rapat.. dah macam 5thn kami kenal.. setiap orang ada ragam masing-masing.. kadang-kadang aku geram gak ngan dorang tu.. tp biasa la tu kan.. budak-budak lagi... bile ingat balik, nak tergelak pun ada gak... sedih betol bile dah nak exam SPM.. sbb masing-masing tahu dah x lame dah kitorang akan berpisah.. ntah jumpe lagi ke x pun xtau... nasib baik la ade jugak gmbar kelas...



ni la budak-budak kelas aku dulu... gambar yang first tu ade yang x ckup.. sama gak ngan gambar second tu.. tp yang xde kat gambar first, ade kat gmbar second.. hehehe.... budak-budak kelas kitorng ni glamor tau... xtau la glamor tang mana... tp tu la yang pasti... hehehe... maybe sbb kelas pengatucaraan komputer ni satu kelas je...

dulu kt skolah aku aktif dalam persatuan bulan sabit merah... aku suka sertai kawad dan perkhemahan.. jawatan aku x tinggi pun... sekadar Ahli Jawatan Kuasa (AJK) je... yang kelakar nye senior bagi aku AJK bahagian agama... tp ok ape.. tu makna nye aku ni budak baik.. hihihihi... 
banyak la jugak penyertaan aku sepanjang 2 tahun menyertai persatuan PBSM ni...

muka kepenatan - selepas selesai pekhemahan yang dianjurkan oleh PBSM daerah
selain PBSM, aku ada jugak menceburi permainan bola tampar dan kelab foto.. boleh kata kan aktif jugak la aku ni dulu... sbb tu la aku rase SMTB ni best.. sbb kt sini la aku aktif.. aku seronok ngan ape yang aku lalui kat SMTB nih... rindu sangat.. lau aku diberi peluang nk putar masa guna alat doraemon tu, aku nk g SMTB dulu.. baru tempat lain.. leh x? hehehe...

tp 2tahun tu x lama... lagi pun bile dah masuk form 5, waktu ni agak sibuk.. maklum la dah nk exam kan.. jd banyak la kelas malam, kelas tambahan, ade bengkel la dan macam-macam la... jd, aktiviti yang paling banyak adalah study.. lau la dulu aku ni x main-main, aku rase kompem aku dapat jadi salah sorng best student kat sana.. tp.. dah terlambat.. hik3...

memandang kan masa untuk kami menjadi pelajar SMTB hampir tamat, kami satu kelas cadangkan tuk ada kan jamuan perpisahan.. dengan tu, kami pun bersetuju la.. semua cikgu yang mengajar kami dijemput walaupun x semua yang  dapat hadir,.. tp kami rasa berpuas hati la... segala perancangan dapat gak dilaksanakan... huhuhu..


akhirnya tamat lah kehidupan kami di SMTB... 

budak-budak bilik aku dulu semuanya orang terengganu, jd senang untuk kami sentiasa berjumpa.. lepas skolah, kami wat bbq... n tu la kenangan terakhir sebelum masing-masing menyertai PLKN, amik lesen memandu, kerja dan lain-lain.. aku harap dapat la jumpa balik ngan diorang ni semua... amin...

RINDU SANGAT KAT KORNG LA

THANKS FOR READINGS!

4 comments:

.bila.xsaN.menulis. said...

pic yg bawah sekali n yg pki spek toh..... =)

♥ sempoi295 ♥ said...

hik3.. nmpak je yg tu kn?

.bila.xsaN.menulis. said...

TERRRnampak lah......

cite lame...

♥ sempoi295 ♥ said...

hehehe.. ok2... tutup cite...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...