tinggal kan link anda kat sini (^_^)

BLOGGER TERBAIK

Pages

Saturday, October 16, 2010

angan-angan vs cita-cita

assalamualaikum dan salam sejahtera kepada pembaca blog ini.. (ewah2) macam la ada yang nak baca.. hik hik hik.. xpe la... sape tau kan..

smbil bace, korng leh la feel smbil dgr lagu nih... hahaha...



korng mesti penah dengar cerita sal angan-angan mat jenin kan? memandangkan aku ni insan biasa, aku pun penah gak la berangan... aku penah berangan nk jd pensyarah bila dah abis blaja... lg pun mmg cita-cita aku nk jd lecturer..

sekadar hiasan
aku slalu berangan bile aku jd lecturer, sume student akan
respect kat aku.. hehehe.. waktu aku mengajar, sume student bg tumpuan dan aku akan sentiasa wat aktiviti yang berkaitan dengan subjek yang aku ajar... wah.. cam best je... hehehe.. memandang kan aku ni suke ngantuk kat dalam kelas, aku ingt aku nk suruh student aku wat nota dalam bentuk lagu... maybe dorng leh wat lam kumpulan... xde la dorg tension sgt nak pk sendiri...



dalam group tu aku akan campur laki dan perempuan.. tujuan aku cmpur student laki ngan perempuan bukan saje nk suruh dorng mengorat antara satu sama lain.. tp aku nk bg diorng mengeluarkan idea masing2... seperti yang kita tau, laki ni idea kadang2 bernas gak.. yang perempuan ni pulak, diorang nye idea xde la merepek sgt.. tol ke ape yang aku ckp ni? dalam erti kata lain, laki ngan perempuan ada pendapat yang berlainan.. xde la bosan sgt lau campur laki dan perempuan...


lepas tu bile masuk kelas, setiap group tu akan nyanyi kan ape yg diorang dah wat.. hahaha.. kan x bosan tu.. xde la student yang tido dalam kelas... baru la dorng bersemangat nak dtg kelas... tol x? sape stuju angkat tangan.. hahaha... best nye lau jd lecturer... aku akan pasti kan dorng x bosan dan ape yang aku nk smpai kan tu dorng dapat ikut dan ingt... baru la senang nk ingt bile dalamm exam dan time nkk wat esemen..



nk tau knp aku pilih cara mcm tu? sbb remaja ni dorng suke pada muzik.. lau korng perhatikan sekeliling, lau lagu2 baru yang kluar radio, cepat je dorng hafal... tp cube korng suruh dorng hafal formula atau definition dan point2 penting, kompem ade yang hafal tp senang nk lupa... compare lak ngan hafal lagu.. korg banding kan, mmg sah2 la lagu tu lagi lame dorg ingt,... hihihi.. tu pendapat aku la...

sekadar hiasan
 tp bila difikir2, leh ke aku ni jd lecturer? aku sendiri pun x btol... cm ne nk ajar budak2 tu.. adus.. aku mula la kompius ngan diri sendiri... pulak tu aku ni dah la jenis yang kurang keyakinan diri... aku dah cuba nk ilang kan perasaan tu.. aku try la konon nye nk present kt lam kelas, tp hampeh... time present je, aku mesti duk menyorok kt blakang mmbr group yg len... cm ni ke nk jd lecturer? ish3...

sekadar hiasan
lecturer aku, madam zu penah la ckp kat dalam kelas.. beliau slalu perhatikan kitorng memandangkan kitorng ni dalam jumlah yang kecil.. beliau memandang kitorng dalam masa 5tahun dari sekarang (umo aku 21thn)... dan hari ni beliau kemukakan ape yg telah beliau analisis tentang kitorng.. satu per satu student yang die ramal berdasar kn pemerhatian dan kebolehah masing2 sepanjang beliau mengajar kitorng... ada yang leh jd programmer, businessman, dan macam2.. bila dah smpai giliran aku, beliau kate aku leh jd lecturer IT.. bile aku dgr tu, aku terus terfikir tol ke aku ade bakat jadi lecturer?

ada rupa lecurer x?

THANKS FOR READINGS!

2 comments:

Athana Ayumi said...

sy cikgu !!!hahahha...azi nk jd r ank murid bie...ary2 nyanyi je kn?hahha....angan2 bie ni ok gak ape....huhu...bgus2..truskn usaha anda..tp ingt klo jd lture x leh bile mrah post kt fb tau???hahaha...jgn mrah bie~~~

♥ sempoi295 ♥ said...

hik hik hik... azi nk blaja ape ngan bie? bie pun blaja ngan azi.. hahaha... tu la... isau gak nnt duk marah kt student, tulis kt fb.. kih kih kih.. tp time tu xde org bg ayat kt bie.. jd xde la post kt fb kot.. hahahaha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...