tinggal kan link anda kat sini (^_^)

BLOGGER TERBAIK

Pages

Saturday, December 25, 2010

untung nya jadi orang kampung

hai semua...
assalamualaikum..



wah... segarnya rasenya lepas mandi.. hehehe.. dah lama tak update blog sebab tak bayar broadband tak online.. dah banyak habuk dah.. fuhh! fuhh! ok dah..

aku baru je balik dari hantar adik aku kat kolej die.. kat bachok.. tak ada la jauh sangat.. walaupun abang aku yang drive, aku lak yang over penat.. macam mana la abang aku tu tak bising.. hahaha... sebelum balik umah, kami singgah la kat umah nenek aku.. sebab nak hantar pakcik aku.. die pun ikut sekali.. (tak kan nak ikut banyak kali kan?)

dah alang-alang ada kat umah nenek aku, aku pun terus la capai laptop pakcik aku.. nak wat ape? ape lagi kalu bukan online.. dalam duk blogwalking, mak aku tipon.. 




mak ; kalau nak mandi, mandi la terus kat umah nenek..

aku; kenapa mak?

mak; kat umah tak ade air la.. tak tahu kenapa.. dengar kata ada paip bocor kat mane ntah

aku; ooowww.. okeyh..

lepas abis blogwalking, aku cepat-cepat pegi mandi.. wahh.. best nya mandi kat kampung.. air sejuk je.. dalam duk mandi tu, aku terpikir, best gak duk kat kampung ni... sejuk dan nyaman je.. nak banding ngan kat bandar..
 
pak cik google
kat kampung, kalau tak ade air, ade backup.. contoh nya air telaga, sungai, laut dan sebagainya.. hehehe... best kan? tak pelik la kenapa orang tua lebih suka duk kat kampung.. 


pak cik google
nasib aku baik gak la.. sebab ikut abang aku pegi hantar adik aku.. hehehe..

ok dah.. nak cite pasal kmpung ni memang banyak.. tapi masa tak mengizinkan.. sebab abang aku dah nak balik dah.. terpaksa la tamatkan entri ni.. 

jumpa lagi ye kawan-kawan..
miss u all...
peace! (^_^)

THANKS FOR READINGS!

2 comments:

Fxysche Nas said...

sejokk je air kampung ne..
naturallll
dan mungkin lebih berkhasiat..hehe

♥ sempoi295 ♥ said...

btol tu...
memang setuju sangat2..
lebih2 lagi kalau kampung yang berhampiran dengan bukit kan?
hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...