tinggal kan link anda kat sini (^_^)

BLOGGER TERBAIK

Pages

Wednesday, November 3, 2010

G E N T I N G T I M E!!

sebelum aku mula kan perjuangan aku untuk buat assignment, aku nak cerita sikit sambungan dari cerita jom merapu yang aku tulis minggu lepas.

petang tu lepas asar, kak nurul dengan solehah datang ambil aku kat rumah Lili.. mula-mula kitorang pegi medan gopeng ambik pakwe kak nurul.. lepas tu kitorang rancang nak pergi tengok wayang kat JJ.. tapi ntah macam mane pakwe kak nurul bawa kitorang pegi makan dekat restoran depan stadium.. lupa la nama restoran tu..

masa makan tu aku order la chiken chop.. waktu tu berkira-kira juga la nak order tu.. sekali solehah sebut, abang yang ambil order tu tulis.. aku pun diam je la.. huhuhu.. bila semua order dah sampai, kecuali chiken chop aku je yang tak sampai-sampai lagi.. aku dah tak senang duduk.. kak nurul ngan solehah tak habis-habis
cakap nak tinggal aku kalau aku lambat.. hehehe..

tapi dorang tunggu la sampai aku habis makan dengan laju nya,... hahaha... dah siap makan, pakwe kak nurul dah pegi bayar dulu.. bila aku ngan solehah duk kira-kira nak bayar, kak nurul kata pakwe dia dah tolong bayar kan.. kira belanja la... alhamdulillah.. satu hari aku makan free.. hehehe.. tapi kalau aku tahu pakwe kak nurul nak belanja, aku tak ada la nak order chiken chop.. huhuhu...

dalam perjalanan nak pegi isi minyak, kak nurul kata pakwe dia nak bawak kitorang pegi GENTING HIGHLAND.. bile dengar kak nurul cakap macam tu, aku pandang solehah dan solehah pun pandang aku.. betul ke kak nurul nih? 
kompius-kompius... tapi dalam hati siapa yang tahu kan?

aku ngan solehah diam je la... tunggu je la.. ikut je.. sekali betul pakwe kak nurul nak bawak pegi GENTING HIGHLAND... nak pendek kan cerita, sampai la kami kat GENTING.. punya la sejuk.. nasib baik bawak baju sejuk..

kak nurul ngan pakwe dia tinggal kan kitorang kat dalam tempat outdoor game.. diorang lak pegi dating kat mane ntah... 
first game yang aku ngan solehah main, game yang buai yang pusing-pusing tu.. nama apa ntah.. hikhikhik...

serius takut.. rase macam betul-betul terbang.. kurus semangat.. hahaha... lawak-lawak.. memang mengucap panjang la...

lepas tu yang tak leh blah, kitorang naik game budak lak.. hahaha.. yang naik kuda tu.. tapi kitorang tak naik kuda pun.. kitorang naik ni...


sengal kan? xpe la.. bukan nya aku tak bayar.. aku bayar kan.. hahaha...

lepas naik tu kitorang pegi main roller coster lak.. time ni la aku rase betul-betul macam nak menangis je.. hahaha... tapi aku tak nangis pun.. mane leh nangis.. tak rock la.. hahaha.. tapi tak ade gambar.. macam mane nak amik gambar?tak sanggup aku..

nak hilang kan gugup tadi, aku ngan solehah pegi main token.. yang geram nya aku tak dapt pun patung tu.. solehah je yang dapat sedih nye... huhuhu.. tapi tak pe la.. aku ajak solehah naik sampan lak.. sampan ni la game last kitornag naik.. sebab lepas tu solehah dah tak sanggup nak cuba apa-apa dah..

lepas tu kitorang main game biasa-biasa je.. macam masuk rumah hantu yang langsung tak seram.. hahaha... ngan basikal air...

tapi kitorang naik sekejap je.. sebab kak nurul dah call cakap nak balik.. rasa macam kejap je.. dalan perjalanan nak keluar tu, sempat lagi berposing-posing.. hahaha.. mana tak nya,.. bila lagi nak dapat sampai sana.. free pulak tu.. nak masuk je guna duit sendiri.. ok la tu kan... hahaha...






tu la antara gambar-gambar yang sempat kitorang snap.. aku tak masuk kan semua pun.. aku tau korang tak ade nya nak tengok kan? hahaha... sebenarnya aku yang malas nak upload... tak ape la.. lagi pun gambar yang sama je.. hehehe.. tu la serba sedikit cerita aku dekat sana... 

aku harap korang suka la nak baca entri aku nih...  (^_^)

THANKS FOR READINGS!

2 comments:

.bila.xsaN.menulis. said...

best toh....pegi xajak pon

♥ sempoi295 ♥ said...

pegi ni pun x dirancang tau.. tetibe je dorg ajak g genting dr ipoh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...